Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Licenskampagne giver 90 mio. kr.
Onsdag 14. april 2004
Af Karsten Jensen
 
DRs seneste licenskampagne, der har været kritiseret kraftigt for dets hårde sprogbrug, er efter DRs kriterier blevet en succes. DR Licens er nu oppe på at have fået 75.600 nye tilmeldinger, efter at mere end 300.000 husstande for en måned siden fik en hilsen fra DR Licens.
I over 200.000 tilfælde var der tale om husstande, som slet ikke betalte licens, mens resten var husstande, der betalte radio- eller sort-hvid-tv-licens.

"Vi har ikke lavet nogen endelig statistik, men vi har en klar fornemmelse af, at det især er mange unge, der har tilmeldt sig. Over halvdelen af husstandene, der ikke betaler licens, bebos da også af unge mellem 20 og 30 år," siger kampagneleder Charlotte Broman fra DR Licens.

DR vurderer, at de mange nye tilmeldinger giver DR en indtægt på over 90 millioner kroner i indeværende år. 65.000 af tilmeldingerne i kampagnen kommer fra husstande, der ikke hidtil har stået opført hos DR Licens, mens de sidste 10.000 er fra husstande, der har fået farve-tv i stedet for radio eller sort-hvid-fjernsyn.

Charlotte Broman er ikke i tvivl om, at det er den direkte tone i kampagnen, der har været med til at få sortseere til at melde sig i stort tal. Derfor vil DR Licens fortsætte i samme ånd i de kommende år.

"DRs kampagne-erfaringer fra tidligere viser, at omkring 20 procent af alle husstande, der er sortseere, melder sig, når DR Licens kører kampagner. Men denne gang er tallet tættere på de 30," siger Charlotte Broman.

For at give folk en fair chance for at tilmelde sig har DRs licensinspektører ikke været ude at stemme dørklokker den seneste måned. Men fra slutningen af denne uge er inspektørerne på farten igen.

"I forbindelse med kampagnen har det været en udbredt misforståelse, at inspektørerne vil skaffe sig adgang til folks hjem og kontrollere. Det er forkert, for det har de ikke lov til. Men de må gerne ringe på og spørge, om folk har et farvefjernsyn," siger Charlotte Broman.

Hun oplyser, at DR generelt vil køre en stram kurs over for sortseere i de kommende år.
"Vi tolerer ikke snyd med licenspengene, og vi er klar til at gå hele vejen. Hvis vore inspektører finder ud af, at folk fortsat er tilmeldt forkert, risikerer de en bøde oveni licensopkrævningen, og i de værste sager overvejer vi også at gå rettens vej," siger Charlotte Broman.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -