Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


International radiopris til Mikael Bertelsen
Mandag 3. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Programredaktør Mikael Bertelsen fra DR får nu international hæder for ét af forårets 'Bertelsen på P1'-programmer, hvor han satte sig for at genopfinde P1 og få æteren til at svinge lige så kompleks, underlig og nuanceret, som livet nu engang er. Når den fornemme spanske radiopris, Premios Ondas, uddeles for 50. gang den 27. november i Barcelona Teatre Musical, får Mikael Bertelsen den ene af de to internationale radiopriser - nemlig dén, der gives til bedste fiktions- og underholdningsprogram.
Mikael Bertelsen modtager 'Premios Ondas' for et program, hvor han interviewer Dansk Folkepartis pressechef Søren Espersen med bind for øjnene og propper i ørerne, og hvor lytterne får et tydeligt indtryk af, hvordan det er at undvære to af sine allervigtigste sanser.

I begrundelsen for at give DR-programmet prisen hedder det blandt andet fra juryen, at 'Bertelsen på P1' er "et bemærkelsesværdigt bevis på kreativitet. Programmet er velforberedt, dristigt og vovet i sit udtryk, samtidig med at det er fri for fordomme. Og med dets innovative format er det attraktivt for et stort publikum", hedder det blandt andet.

Samtidig giver flere i juryen udtryk for, at programmet aldrig ville kunne have været sendt i deres respektive lande - hvor gerne de ellers ville det. De begrunder det med, at man aldrig ville give radioværter lov til at eksperimentere så meget for åben mikrofon, af frygt for at det løb værten af hænde.

Premios Ondas er blevet afholdt siden 1954 i Barcelona, og i radiokategorien var Bertelsens program i konkurrence med 31 andre udsendelser fra hele verden.

"Det er tredje gang inden for få måneder, at et radioprogram fra DR vinder en international pris. I september vandt vi Prix Italia for både radiodramatik og dokumentar, og nu har vi vundet Premios Ondas, der roses for at være innovativt. Det viser, at DR er i front både når det gælder de klassiske radiogenrer og fornyende programmer. Jeg ser det som et godt udgangspunkt for den kommende konkurrence, hvor de kommercielle radioer mere tænker i indtjening end programkvalitet," siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann.

I anledning af prisen genudsender P1 vinderprogrammet med Mikael Bertelsen og Søren Espersen på onsdag den 5. november fra klokken 19.20-21.05.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -