Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


US: New Yorks førende oldies-station CBS-FM nu Jack-FM
Mandag 6. juni 2005
Af Poul Foged
 
Fredag eftermiddag kl. 17.00 - lokal tid i New York - skiftede oldies stationen WCBS-FM format til det nye, hippe non-format ”Jack” under navnet: ”101.1 Jack FM”. Det kom som et chok for alle.
CBS-FM har været USA’s førende oldies stationer i årevis og fået masser af fornemme priser. I den seneste måling lå stationen på en komfortabel 8. plads med en share på 3.5.

Det var stationen, som havde de store legendariske studieværter som Cousin Brucie Morrow, Harry Harrison, Bob Shannon og det højtprofilerede morgenshow med Monkees-forsanger, Micky Dolenz. Det var stationen, der tog over, da WABC-AM blev til all-talk i 1981.

Det blev til 33 år med oldies i New York, der nu ikke længere har et oldies-format. Der er allerede spekulationer i gang om, hvem der lancerer et nyt oldies-format i det stærkt konkurrenceprægede marked, hvor det gælder om et finde en niche.

Jack-formatet er kendetegnet ved, at man ”plays what you want”, at man ikke har nyheder eller vejrudsigter – og samtidig er det blevet sammenlignet med en iPod-maskine, der er sat til at shuffle, hvorved lytteren jo stort set ikke kan være sikker på, om der spilles en sang, vedkommende kan lide.

Infinity, der ejer, WCBS-FM, benyttede samtidig lejligheden til også at flippe format i Chicago, hvor WMJK-FM også blev til Jack.

Skiftet på CBS-FM skete midt i Bob Shannons eftermiddagsprogram - uden at han var informeret – og det var en lettere rystet Bob Shannon, der efterfølgende sagde:

”Havde vi da bare fået lov til at sige ordentligt farvel til lytterne. Det her er sørgeligt – og en sørgelig dag for oldies-radio”.

Præcis kl. 17.00 tonede Frank Sinatra ud med ”Summer Wind”, og en stemme sagde: ”Why don’t we play what we want. There’s a whole world of songs out there”. Herefter lød Beastie Boys i æteren med ”Fight For Your Right” fulgt af Bruce Springsteens ”Tenth Avenue Freeze-Out”.

Jack-FM er forløbig uden studieværter og signalet kommer via satellit til New York. Det har fået studieværternes fagforening til at reagere, idet amerikanske radiostationer uanset om de får et netværks-program eller er lokale, skal have en tekniker og studievært lokalt.

Bruce Morrow, der har været i New York siden 50’erne, var ikke overrasket: ”Jeg havde ventet noget lignende – og de har naturligvis ret til at prøve formatet. Mine lytterne skal ikke være kede af det, jeg er snart tilbage i æteren igen i New York”.

WCBS-FM fortsætter nu som internet-station – og lytter man til www.wcbsfm.com, får man blot en nonstop oldies format med jingler. En billig efterligning af ”101.1 CBS-FM”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -