Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR beskyldes for farlig trafikservice
Fredag 12. marts 2004
Af Thomas Nielsen
 
DR vil trods kritik udvide en service, hvor bilister kan få trafikmeldinger som SMS-besked. Rådet for Større Færdselssikkerhed og Politiet kræver tjenesten stoppet af trafiksikkerhedshensyn.
Rådet for Større Færdselssikkerhed opfordrer DR til hurtigst muligt at stoppe en ny service, hvor bilister kan modtage SMSer med trafikmeldinger direkte på deres mobiltelefoner. De elektroniske beskeder om bl.a. kødannelser eller vejarbejde kan nemlig få bilisterne til at begynde at betjene deres mobiltelefoner, hvilket øger risikoen for ulykker som følge af uopmærksomhed.

"SMSerne er forenelige med trafiksikkerhed og det er ikke særlig snedigt, hvis folk modtager en SMS fra DRs trafikservice, mens de sidder midt i trafikken i bilen", siger rådets direktør, René la Cour Sell, til Berlingske Tidende. Han bakkes op af bilisternes organisation FDM, og Københavns Politis Færdselsafdeling.

Ansvarlig for DRs trafikinformation, Allan Kongsted, erkender, at det kan virke paradoksalt at sende SMSer til bilister, når de ifølge færdselsloven ikke må aflæse dem under kørselen:

"Servicen er beregnet til dem, der gerne vil holde sig orienteret om trafikken, inden de kører hjemmefra. Det er ikke vores hensigt, at bilister skal læse SMSerne, mens de kører. Det er folks ansvar at overholde færdselsloven. Det opfordrer vi dem til på alle måder, men vi kan nok ikke tage ansvaret for, om de så reelt gør det", siger Allan Kongsted.

Selvom meldingen fra Rådet for Større Færdselssikkerhed ifølge Allan Kongsted ”gør indtryk”, vil DR ikke stoppe tjenesten, der siden starten ved årsskiftet i Århus og Storkøbenhavn har fået flere hundrede brugere. Tværtimod skal SMS-servicen udvides. Snart bliver den også et tilbud i Nordjyllands og Fyns amter.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -