Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 Radios nye direktør kan blive udfordret af egen mediepolitik
Torsdag 7. september 2006
Af Knud Hyllested
 
Mediebranchen har generelt været tilfredse med, at TV 2 vandt udbuddet af FM5 og ser frem til, at TV 2 Radio vil kunne indtage rollen som markedsleder, tiltrække høje lyttertal og løfte radios andel af reklameomsætningen, men den nye radiodirektør kan blive udfordret af sin egen mediepolitik, mener medieforsker.
Medieforsker Per Jauert fra Århus Universitetet understreger overfor MediaWatch, at TV 2’s udgangspunkt er solidt. TV 2 har alene i kraft af brandet, nyhedsressourcer, salgsorganisation og markedsførings-styrke en stærkere markedsplacering end de nuværende kommercielle aktører.

Per Jauert påpeger dog også, at den nye radiodirektør vil blive udfordret af den mediepolitik, som han selv har været med til at udforme. Kulturminister Brian Mikkelsen bekræfter således i dag over for MediaWatch, at der fortsat ønskes flere landsdækkende stationer i luften: ”Processen med replanlægningen skrider planmæssigt fremad, sådan som det også er beskrevet i medieforliget,” siger kulturministeren.

Brian Mikkelsen skriver desuden i et indlæg i Sjællandske Tidende, at ”alle, incl. DR, vil få gavn af den skærpede konkurrence, som liberaliseringen af radioområdet medfører” og henviser til, at radiokanalerne nu tvinges til at udvikle sig og skærpe profilerne.

Planen om yderligere udbud i løbet af 2007 og dermed øget konkurrence om lyttere og reklamekroner gennem den planlagte omlægning af FM-båndet, står fortsat ved magt, ligesom der også bliver et udbud af DAB-kanaler.

Det er dog i sidste ende TV 2 Radios evne til at trække lyttere fra DR og opnå den største andel af indtægterne på landsdækkende radioreklame, som får indflydelse på, om andre tør forsøge sig med nye kanaler konkluderer Per Jauert over for MediaWatch.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -