Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR Soft lukkes 22. december - og så genoplives 'P4 Danmark' på DAB
Fredag 10. november 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har nu - sent fredag - officielt meldt ud at DR Soft lukkes - og at det sker allerede den 22. december 2006. Samtidigt oplyses det, at DR genopliver DAB-kanalen 'P4 Danmark', og derudover introduceres en helt ny DAB-kanal med navnet 'P4 Hit'. Bortset fra DR Soft er det ikke helt klart, hvilke DAB-kanaler, DR er på vej til at lukke. På den ene side skriver DR i pressemeddelelsen, at "de rene musikformater" må vige pladsen til fordel for nye kommercielle stationer, men samtidigt skriver man også: "DR vil stadig opretholde en række specialtilbud på DAB med to børnekanaler, en ungdomskanal og en række musikkanaler fra klassisk til rock."
Når DR skal reducere antallet af DAB-kanaler bliver der ikke kun tale om lukninger af kanaler. DR vil faktisk samtidigt introducere en ny kanal og ændre på eksisterende.

Der introduceres to forskellige P4-formater: 'P4 Hit' og 'P4 Danmark'. DR har tidligere forsøgt sig med et 'P4 Danmark' på DAB. Det skete fra december 2004 til november 2005.

'P4 Hit' vil præsentere den bedste musik og de populæreste programmer fra DRs 11 regionalradioer.

'P4 Danmark' vil iflg. DR's pressemeddelelse - udover musik og indslag fra DR's 11 regionalradioer - være en ny og forbedret udgave af 'DR Gyldne Genhør'.

DR skriver videre, at Radio 100FM vil "tage handsken op" med en helt ny kanal allerede den 22. december. Samme dag som DR Soft lukkes. Hvordan Radio 100FM både skal sende 'Radio 100FM Jul', 'Radio 100FM' og 'Radio 100FM Soft' på DAB i perioden 22. til 26. december melder DR's pressemeddelelse ikke noget om.

"Det er med blødende hjerte, vi lukker DR Soft," siger Leif Lønsmann og tilføjer: "Men såret læges hurtigt ved tanken om, at vores konkurrenter blæser nyt liv i DAB-radioen. Det har været spændende at være pioner på den digitale radiofront, men det bliver spændende at se, hvad vore kommercielle konkurrenter finder på. Med 650.000 lyttere er DAB nu blevet interessant for de kommercielle radiostationer, og så er det kun rimeligt, at vi deles om pladsen," siger han.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -