Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lars Banke sår tvivl om replanlægning
Tirsdag 26. september 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Selv om det har været et krav fra politisk side i mere end fem år, så sætter kontorchef for radio og tv i Kulturministeriet, Lars M. Banke, i dag i Berlingske Tidende spørgsmål ved om en sådan replanlægning af FM-båndet vil kunne betale sig. Han peger bl.a. på at en replanlægning måske bliver for dyr, og så rejser Banke spørgsmålet om man hellere skulle sætte fuld kraft på DAB-udviklingen, der iflg. Banke er inde i en rivende udvikling.
Kulturminister Brian Mikkelsen sagde det meget tydeligt kort tid efter sin udnævnelse: Den ny borgerlige regering ønskede, at DR skulle have konkurrence fra en stribe andre nationale FM-stationer.

Men der er fortsat ikke sket en replanlægning, og nu siger Lars Banke fra Kulturministeriet, at det ikke er givet, at der kommer nogen replanlægning af FM-båndet.

"Det er en lang diskussion. Foreløbig har vi sat prøveplanlægningen i gang, som hollandske Broadcast Partners gennemfører. Men det kan godt være, at de når frem til, at vi måske kun kan få fire nationale sendemuligheder, og at prisen så samtidig bliver, at der ikke bliver plads til nær så mange lokalradioer som tidligere. Og så kan det være, man politisk siger, at omkostningen er for stor," siger Lars Banke til Berlingske.

Han mener også, at man skal indtænke DAB, som har været inde i en rivende udvikling siden de første overvejelser om flere FM-stationer kom frem.

"Derfor er spørgsmålet også, om man hellere skulle sætte fuld kraft på DAB-udviklingen," siger Banke, der også gør opmærksom på, at økonomien for det kommercielle radiomarked har været alt andet end positiv. Sky Radio lukkede med dundrende underskud, og de øvrige aktører har det stadig svært.

Gennemfører man en replanlægning med langt flere FM-stationer, så får de nuværende kommercielle stationer yderligere konkurrence og måske endnu sværere ved at få det til at løbe rundt.

Prøvereplanlægningen af FM-båndet vil være klar omkring årsskiftet, og Lars Banke siger, at det vil være "ren spekulation" at gisne om det videre forløb.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -