Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Rusland: DRM valgt som digital standard
Onsdag 7. april 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ruslands premiereminister Vladimir Putin underskrev lige før påske den endelige, officielle regeringsgodkendelse af, at DRM (Digital Radio Mondial) skal være det digitale radiosystem i Rusland. Overgangen til DRM er planlagt til at skulle ske i 2015.


Efter Putins godkendelse af DRM som digital radiostandard i Rusland, skal det russiske medie- og kommunikationsministerium nu i gang med at lægge en nøjere slagplan for overgangen til DRM. Dette arbejde skal være færdigt i løbet af 2011.

DRM er dog ikke helt nyt i Rusland. Den russiske udlandstjeneste, Voice of Russia, har sendt på DRM siden april 2003 til det meste af verden.

Fra russisk side fremhæves det, at fordelen ved DRM er, at det er en universel, åben standard, der kan anvendes på allerede eksisterende frekvenser på kortbølge, mellembølge og langbølge. Russerne mener også, at DRM har en høj resistens mod forstyrrelser - sammenlignet med andre standarder - og at lydkvaliteten er god; på højde med mp3-afspillere hedder det. Den helt store fordel for Rusland er dog, at DRM er velegnet til at sende radio til store geografiske områder. Rusland råder over hundredvis af kæmpe-mæssige kort-, mellem- og langbølge sendeanlæg med sendere på op til 2500 kW.

Den store udfordring for introduktion af DRM er dog manglen på modtagere. Men russiske firmaer er allerede i gang med et udviklingsarbejde og de første proto-typer af DRM-modtagere er allerede klar (se foto).

Planen er, at Rusland vil skifte til DRM i 2015, men en forudsætning herfor er at billige og gode DRM-modtagere kommer i masseproduktion.

Udover Rusland har Indien også valgt DRM. Her er All India Radio allerede i gang med at udskifte dets senderpark af AM-mellembølgesendere med DRM-mellembølgesendere.



Her kan man læse mere om DRM:
www.drmradio.dk og www.drm.org



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -