Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 Radio fyrer programchefen
Mandag 14. maj 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter 3½ måned i luften med utilfredsstillende lyttertal og tiltagende kritik af programfladen, er TV 2 Radios programchef Eik Frederiksen nu blevet sat fra bestillingen som programchef. Han fortsætter dog på stationen som musikchef, hvor han udover musikken skal koncentrere sig om radioens on-air promotion. Som ny programchef er den nuværende nyhedschef Suzanne Moll konstitueret. Adm. direktør for TV 2 Radio, Jens Rohde bekræfter overfor radionyt.com ændringerne i ledelsen og understreger, at det handler om at det vigtigste er at bruge medarbejdernes spidskompetencer de rette steder.
Eik Frederiksen (39) har lavet radio i næsten 25 år. Han startede oprindeligt på The Voice og kom i 2003 til DR P3, hvor han blev en både respekteret og hadet musikredaktør. Han opnåede bl.a. at blive kaldt en ”kommerciel idiot fra The Voice” af Peter A.G. Nielsen, der ikke kunne forstå at Gnags kun blev spillet på P4 og ikke på P3. Senere blev Eik Frederiksen i en kort periode chef for P3, inden han blev programchef for Sky Radio. Det varede dog heller ikke så længe – pga. uenighed om, hvilken vej Sky Radio skulle gå.

De resultater Eik Frederiksen har opnået med TV 2 Radios programflade - med et meget stort millionbudget og en stribe højtlønnede radiostjerner - betragtes af de fleste i branchen som særdeles skuffende. Der har manglet styr på og styring af programlægningen – hvilket programoversigterne også vidner om - og coaching af værterne og efterkritik af udsendelserne har været ”en mangelvare”. Der har manglet sammenhængskraft, og indhold og musik har strittet i forskellige retninger.

TV 2 Radios musikflade har ellers grundlæggende fået ros i branchen. Mange har bemærket, at TV 2 Radio har en større variation end det ellers har været tilfældet hos de kommercielle radiokanaler i landet, og flere har hæftet sig ved, at man er kommet ud over det såkaldte ”Celine Dion helvede”.

Adm. direktør for TV 2 Radio, Jens Rohde, vil ikke overfor radionyt.com kommentere på årsagerne til Eik Frederiksen fyring som programchef, men siger, at det ganske enkelt handler om, at radioens medarbejdere skal gøre dét, de er bedst til. ”Og Eik er fantastisk dygtig til musik og flow”, siger Rohde.

Som konstitueret programchef er udnævnt Suzanne Moll. Hun beskrives af Jens Rohde, som en meget dygtig og struktureret leder. Hun indgår nu i TV 2 Radios daglige ledergruppe, der udover Suzanne Moll og Jens Rohde selv, består af salgschef Jonas Nielsen.

Suzanne Moll fortsætter – ved siden af arbejdet som programchef – også som nyhedschef.

I de kommende måneder skal der ske en del ændringer på programfladen på TV 2 Radio. ”Nu skal vi have de organisatoriske ting på plads. Så skal indholdsdelen beskrives – og dernæst sætter vi værtsholdet”, siger Jens Rohde. Allerede nu vil der blive justeret på sendefladen, men de helt store, radikale ændringer kan nok først ventes fra 1. august.

Jens Rohde finder det ikke sandsynligt, at de lukkede specialprogrammer fra weekendfladen fremover vil finde vej til sendefladen. ”De er hver for sig glimrende programmer, men de rammer ikke målgruppen, og lige nu skal alle kræfter bruges på det, som vi ved har en fremtid”, slutter radiodirektøren.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -