Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Rohde skeptisk overfor frekvensoprydning
Fredag 11. april 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, var tidligere en varm fortaler for en oprydning på FM-båndet efter nederlandske mønster - for på den måde at skabe plads til en række nye radiokanaler for de danske lyttere. Men Rohde er nu blevet særdeles skeptisk, og er dermed kommet helt på linie med ANRs Peter A. Petersen. Det fremgik af debatten i fredagens udgave af DR programmet 'Mennesker og Medier'.
Jens Rohde gav udtryk for, at han efterhånden var blevet af den opfattelse, at en frekvensoprydning ville tage for lang tid og ville blive for dyr. Han pegede også på, at en masse små ville blive klemt, og Rohde mente, at det ville være dyrt for de stationer, der skulle skifte frekvens. I stedet ser Jens Rohde muligheder indenfor digitaliseringen af radioområdet og mener at sendestyrken skal forøges for de nuværende stationer.

Dermed er Rohde helt på linie med Peter A. Petersen fra ANR, der også er skeptisk overfor en replanlægning af FM båndet - og som i stedet ser store muligheder i den digitale radio.

Adm. direktør for Sky Radio, Kasper Krüger var særdeles uenig. Han slog fast, at digital radio - DAB - indtil videre er blevet et stor fiasko - overalt på nær i Storbritannien, hvor det er blevet en moderat succes. DAB bygger på en 15 år gammel teknologi, har en tvivlsom lydkvalitet, der er et begrænset antal kanaler - og selv om disse problemer skulle blive klaret, så vil det stadig vare mindst ti år, inden DAB får nogen betydning. Måske snarer 15-20 år, forudså Krüger.

Der er blevet sendt DAB i Danmark siden 1997 og der er iflg. radiodirektør for DR, Leif Lønsmann, solgt omkring 2.000 DAB-modtagere i Danmark. Til sammenligning er der 10 mio. almindelige, analoge radiomodtagere i de danske hjem.

Kasper Krüger kritiserede en situation, hvor Danmark - i mange år fremover - kun vil have DR og så én landsdækkende kommerciel radio på det femte net. Og der er tilmed risiko for, at det bliver den statslige kanal TV 2, der for licensmidler byder højest for et kommende P5. TV 2 skal ikke tage de samme markedshensyn som andre bydere, da en eventuel overpris for P5 så blot kan "modregnes" i salgsprisen for TV 2, når det bliver privatiseret. Sagde Kasper Krüger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -