Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Forældet lokalradiolovning - inkompetente lokalradionævn skal væk
Torsdag 17. juli 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når det lykkedes Sky Radio at få sendetilladelse i Roskilde ved at love urealistisk meget og siden gøre noget helt andet, så skyldes det et forældet system med inkompetente lokale radionævn. Det mener medieforsker Per Jauert (billedet), der iflg. Berlingske Tidende efterlyser en lovændring, så det fremover bliver en anden instans, der uddeler sendetilladelser.
Per Jauert mener, at sendetilladelser til lokale radiostationer uddeles på et alt for løst og tilfældigt grundlag af lokalradionævn, der består af lokalpolitikere og frivillige organisationsfolk, og som slet ikke er gearede til den nye situation for kommerciel radiodrift.

"I de seneste år har vi haft flere eksempler på, at folk føler, de er blevet ofre for politiske rævekager. Problemet er, at uddelingen af sendetilladelser foregår efter uens kriterier rundt om i landet. Det skyldes, at man kan uddele frekvenser uden at have en defineret lokal mediepolitik", siger Per Jauert til Berlingske.

Direktør for Medie- og tilskudssekretariatet, Erik Nordahl Svendsen, siger til avisen, at der kan rejses spørgsmål ved, om den nuværende nævnsstruktur er tidssvarende. "Det er i hvert fald en besynderlig ordning, at de lokale nævn udsteder sendetilladelser - også til networking - mens det er det centrale nævn, der skal føre tilsyn", siger Erik Nordahl Svendsen.

En arbejdsgruppe i Kulturministeriet skal til november fremlægge forskellige muligheder for en ny lovgivning på lokalradioområdet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -