Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Spejderne storhitter med podcast
Mandag 26. maj 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De Sorte Spejdere er gået på sommerferie. Fredag sendte de sidste gang i denne "sæson" - i øvrigt direkte fra Thisted. Men programmet lever ikke kun på FM. Spejderne storhitter som podcast. De Sorte Spejdere står for hver 4. download fra DR's hjemmeside og antallet af downloads er på et år næsten tredoblet: fra 83.000 i april sidste år til 221.000 downloads i april i år.
De Sorte Spejdere, alias Anders Breinholt og Anders Lund Madsen, ligger på en suveræn førsteplads, når det gælder podcasting fra DR's hjemmeside. Og der er langt ned til nummer 2: Mads & Monopolet. Mens Spejderne opnår 221.000 downloads pr. måned, så har Mads & Monopolet blot 45.000 downloads om måneden. Det skal dog retfærdigvis nævnes, at Spejderne sender - eller sendte - fem gange om ugen, mens Mads & Monopolet kun sendes en gang ugentligt.

Andre populære podcasts fra DR er satireprogrammet 'Selvsving' fra P3 med 26.000 downloads samt programmer som 'Sproghjørnet' fra P4 Østjylland, 'Videnskabens verden', 'Danmark Kort' og 'P1 Debat'.

"Podcasting er i voldsom vækst, og De sorte spejdere stod i fjor for en fjerdedel af alle downloads. Det er stadig små tal, vi taler om, men de bliver fordoblet hvert år, siger markedsanalytiker på DR Radio Markedsanalyse Dennis Christensen til Fyens Stiftstidende.

Han mener at en del af årsagen til succesen er, at de to værter aktivt spiller aktivt på det nye medie i udsendelserne.

De Sorte Spejdere sendte fredag den 23. maj sæsonens sidste udsendelse fra Thisted i Thy. Spejderne var nemlig på besøg hos deres gode ven, den snart forhenværende landbrugselev Kasper. I programmet blev det afsløret at Kasper starter på H.F. efter sommerferien...

Kasper kom i kontakt med Anders og Anders for et par år siden, da han ringede ind som vinder af Tillidsbingo. Siden da er han blevet ringet op hver uge.

- - -

Foto: Keld Tolstrup, Kasper og de to spejdere: Anders og Anders under den direkte udsendelse fredag fra Kaspers forældres hus i Thisted. (Foto taget af redaktionsmedlem Gry. Http://www.dr.dk/spejder)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -