Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny 'Politisk sommer' på DR P1
Torsdag 7. juni 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR P1 byder fra på lørdag den 9. juni på en ny runde politiske sommersamtaler, med politikere eller personer, der har stået centralt i samfundsdebatten i det forgangne år. Deltagerne udgør parvis stemmer og synspunkter fra hver sin ende af årets store, politiske sager, fra Irak-krig til Ungdomshus.
DR P1’s sommerserie ’Politisk sommer’ taler i år med personligheder, der har stået på hver sin side i nogle af de mest markante debatter fra det forgangne år. I hvert ’programsæt’ udfoldes en vægtig problemstilling i dansk, eller international, politik indenfor det seneste år, gennem interview med to af sagens hovedpersoner.

"Samtalerne har på én gang et årsaktuelt politisk fokus, med rig mulighed for at perspektivere og uddybe debatten - og er samtidig holdt i en sommerlig og let tone, med plads til smil og den personlige anekdote", fortæller seriens vært Søren Carlsen.

’Politisk sommer’ indleder i år med forsvarsminister Søren Gade som den første deltager. Han forholder sig bl.a. til den heftige debat om DR2-dokumentaren ’Den hemmelige Krig’, til krigen i Irak og Afghanistan samt til danske soldaters rolle i internationale konflikter. Ugen efter interviewes instruktøren Christoffer Guldbrandsen - ligeledes om hans oplevelse af debatten om ’Den hemmelige Krig’, og om pludselig at blive genstand for en voldsom mediestorm. I hvert program svarer gæsten på to-tre spørgsmål stillet af modparten.

Med de politiske sager som omdrejningspunkt tegner serien også et portræt af deltagernes politiske drivkraft, engagement og personlige mål. Interviewet bliver optaget on location i deltagerens hjem, sommerresidens eller andre steder med væsentlig personlig betydning, og bidrager til programmets stemning og historiefortælling.

Senere modparter i serien er bl.a. Ritt Bjerregaard og advokat Knud Foldschack om Christiania, Ungdomshuset og hovedstaden i almindelighed.

Og så er der mulighed for at komme bag den klimadebat som har raset mellem Connie Hedegaard og Svend Auken. De bliver bl.a. spurgt om, hvordan de hver især har oplevet debatten, hvad der har motiveret dem, og hvilke sejre og nederlag de har lidt.

Alle udsendelser vil kunne høres til enhver tid på dr.dk/p1, efter at de har været sendt på P1 - lørdage kl. 17.10.

Persongalleriet for de første 10 programmer:

9/6 Søren Gade og 16/6 Christoffer Guldbrandsen: Den hemmelige krig og dansk sikkerhedspolitik

23/6 Svend Auken (S) og 30/6 Connie Hedegaard (K): Klima og miljøpolitik.

7/7 Hillerøds borgmester Nick Hækkerup (S) og 14/7 indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V): Pædagogstrejker og velfærdsdebat

21/7 Ungdomshusets advokat Knud Foldschack og 28/7 Ritt Bjerregaard (S): Ungdomshus, Christiania og hovedstaden.

4/8 Asmaa Abdol-Hamid (enhl.) og 11/8 Søren Krarup (DF): Tørklæder og Islam.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -