Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR vinder lobbykrigen
Tirsdag 24. januar 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det store lobbycirkus er gået i gang. Industrien, dagbladene, tv-stationerne, netmedierne og radiofolkene har allerede været på besøg hos politikerne for at få indflydelse på det kommende medieforlig. Fagbladet Journalisten skriver i en leder at vinderen af lobbykrigen er DR. Politikerne har forstået, at der også skal være public service-tilbud på blandt andet net og mobiltelefoner for at følge med tiden og seerne. Budskabet om, at mediepolitik er kulturpolitik, der skal sikre danskproduceret journalistik og drama, er brændt igennem. Industrilobbyen, der vil barbere DR og TV 2, har tabt.
Problemet er, at DR risikerer at sejre sig selv ihjel, skriver Journalisten videre, og peger på, at der ikke er nogen garanti for at der følger penge med. De Konservative og Dansk Folkeparti er således imod, at DR får flere midler at gøre godt med.

Journalisten skriver: "Allerede nu har DR smurt smørret så tyndt ud over en stadig større sendeflade og på så mange forskellige platforme, at arvesølvet er truet. Det kan man se, man åbner for TV AVISEN, der snubler hen over skærmen – stakåndet, uden journalistisk overskud og fyldt med tekniske koks".

Der peges også på, at de klassiske dokumentarister oplever, at budgetterne bliver udhulet. En af dette års vindere af Cavling-prisen, Michael Klint, konstaterer i samme udgave af Journalisten, at tv-cheferne ofte siger, at de vil have kulegravende journalistik, men i stedet bruger pengene på boligkonkurrencer og slankeprogrammer, og kalder det for dokumentar.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -