Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ikke flere penge til public service
Søndag 7. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Staten bruger i øjeblikket knap 4 mia. kr. om året til drift af offentligt public service radio og tv produktion. Det svarer omtrent til, hvad der i øvrigt samlet bruges på kulturområdet, og det ligger fast at der fremover ikke skal bruges én krone mere på public service radio- og tv. Det siger Venstres politiske ordfører Jens Rohde (billedet) i en kommentar forud for regeringens nye mediepolitiske oplæg der ventes fremlagt i løbet af nogle få uger.
Socialdemokratiets Jytte Wittrock mener iflg. Radioavisen, at der skal sættes flere penge af til en ny støtteordning til spændende programudvikling, der skal fremme ny og eksperimenterende produktion – dog kun indenfor tv området.

Venstres mediepolitiske ordfører, Jens Rohde, ser på ingen måde med positive øjne på socialdemokraternes forslag. Han konstaterer at der i øjeblikket bruges knap 4 mia. kr. på offentlig radio- og tv-produktion, og det svarer omtrent til det samlede pengeforbrug på hele det øvrige kulturområde. ”Uden at tage forskud på medieforhandlingerne kan jeg godt allerede sige nu, at der kommer ikke så meget som en krone ekstra på bordet til offentlig radio og tv”, siger Rohde til DR Nyheder lørdag.

Om få uger fremlægger Kulturminister Brian Mikkelsen regeringens mediepolitiske forslag, og Rohde bebuder at den overordnede linie vil være en gennemgående liberalisering af radio- og tv området og en afregulering af statens meget restriktive bånd på området. Rohde vil dog ikke gå i detaljer med de forskellige elementer, da kulturminister Brian Mikkelsen i øjeblikket sidder og arbejder med oplægget. Rohde fastslår bare, at oplægget vil være udtryk for en tidssvarende politik, der svarer til virkeligheden i det 21. århundrede – og ikke det 19. århundrede.

Alle partier vil blive indbudt til at være med i de kommende forhandlinger – også Socialdemokratiet. Jens Rohde siger dog til Radioavisen, at han gerne vil give et godt råd til partiet inden forhandlingerne indledes: Socialdemokratiet skulle se at finde ud af, hvem der er partiets mediepolitiske ordfører. I øjeblikket ser det ud til at de har tre: Jytte Wittrock, Jytte Andersen og Mette Frederiksen – og de mener alle tre noget forskelligt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -