Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny struktur giver måske ændrede sendeområder for DRs regionalradioer
Lørdag 10. januar 2004
Af Thomas Nielsen
 
En mulig nedlæggelse af amterne til fordel for større regioner, kan vende op og ned på hverdagen for DRs regionale radiostationer, der som udgangspunkt sender amtsopdelt. Hos DR Regionalen i Næstved har man allerede gjort de første overvejelser.
I den forløbne uge offentliggjorde regeringens strukturkommision en rapport om den kommende amtskommunale og kommunale struktur i Danmark. En rapport der antyder en nedlæggelse af amterne til fordel for betydeligt større regioner. Da DRs regionale radiostationer som udgangspunkt har amtsopdelte sendeområder, kan det få betydning for regionalradioernes fremtidige dækningsområder, skriver Sjællands Tidende.

Hos DR Regionalen, der dækker Storstrøms og Vestsjællands Amter, har man allerede gjort sig nogle overvejelser, hvis de to amter nedlægges og erstattes af en større region, som eventuelt inkluderer Roskilde Amt og måske hovedstadsområdet. DR Regionalens chef, Lise Skovgaard, understreger dog, at intet er besluttet endnu, og at beslutningen udelukkende hører hjemme i DRs ledelse. Men hun vil godt lufte sine helt personlige overvejelser, hvis eksempelvis Storstrøms, Vestsjællands og Roskilde Amter bliver én stor region:

- Man kunne forestille sig en "storbyradio" og en "sjællandsradio". Vi har i forvejen mange lyttere i Roskilde Amt, fordi de føler sig mere som folk, der bor på landet. Men jeg understreger, at det er rene spekulationer, siger Lise Skovgaard, til Sjællands Tidende.

Det kunne altså betyde, at Københavns Radio, som i dag har Roskilde Amt med i sit dækningsområde, skulle koncentrere sig om København og Nordsjælland. DR Regionalen kunne så tage sig af det øvrige Sjælland, sammen med den nuværende dækning af Lolland-Falster og Møn. Dermed vil sendeområdet blive udvidet betragteligt.

Det har ikke været muligt at få bekræftet hvorvidt DRs ledelse overvejer en ændret struktur for regionalradioernes sendeområder, i kølvandet på en kommende regionsstruktur.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -