Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kommerciel radio svigter dansk musik
Fredag 10. marts 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Selvom salget af dansk musik er stigende, og nu udgør knap halvdelen af det samlede salg af cd og plader herhjemme, så viser nye tal fra IFPI, at danske kunstnere ikke bliver spillet nær så meget på de danske radiostationer som udenlandske navne. Således var der kun to danske numre blandt de tyve mest spillede radiohits i 2005. "Radioerne – især de kommercielle - er simpelthen ude af trit med publikum", siger marketingsdirektør for IFPI Jesper Bay. Professor Frands Mortensen siger rent ud om de kommercielle stationer: "De tør ikke en skid og har igennem længere tid manglet vilje til at prøve nye danske ting af. Det er ligesom blevet i orden bare, at give forbrugerne det, man tror, de vil have ".
"De kommercielle stationer er i krise, så hele branchen er stangforvirrede og enormt forsigtige. De har ikke længere fingeren på pulsen, og kører åbenbart på nogle gamle rutiner. Og det er synd. For radiokanalerne har en meget stor indflydelse på den danske kultur – både sprogligt og musikalsk", siger Frands Mortensen videre til gratisavisen Urban. Frands Mortensen er professor i Medievidenskab på Århus Universitet.

På Copenhagen Records, der kun udgiver danske navne, er man også trætte af situationen.
Produktmanager Jakob Sørensen konstaterer, at alt for mange radioer ikke tør tage en chance. Især ikke Radio 100FM og The Voice.

De fleste af Urban's læsere er enige i, at der spilles for lidt dansk musik i radioen. Iflg. en afstemning på www.urban.dk synes 55 pct. at der spilles for lidt, mens 46 pct. ikke mener, at der spilles for få danske sange på radiostationerne.

De to eneste danske sange, der i 2005 nåede op på listen over de 20 mest spillede var 'Hvor Små Vi Er' (nr. 8) og 'You've Never Been Loved' med Sanne Salomonsen (nr. 18).


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -