Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Radio 10 Gold over hele Europa på AM
Onsdag 23. juni 2004
Af Poul Foged
 
Den første kommercielle radiostation i Nederlandene, Radio 10 Gold, kan fra 1. juli høres på 1008 kHz på mellembølge. Med en effekt på 400kW kan Radio 10 Gold ikke kun høres i Nederlandene, men også i Belgien, Tyskland, Frankrig og i Skandinavien. Radio 10 Gold fik som bekendt ikke nogen FM frekvenspakke ved fordelingen sidste år, men har alligevel klaret sig godt med mellembølgefrekvensen 1395 kHz. Stationen har i lyttermålingerne ligget omkring 5 pct.
Der har længe været planer om, at starte en ny udgave af den legendariske offshore station, Radio London, på denne frekvens. Nu overtages frekvensen af Radio 10 Gold, der netop bygger præsentationsform og musik på offshore stationerne.

Erik de Zwart (foto), direktør Talpa Radio International: "Trods manglende FM-dækning er Radio 10 Gold en fast bestanddel af det nederlandske radiolandskab. Det beviser lyttertallene måned for måned. Med den nye, meget kraftige, mellembølgesender, kan vi nu nå alle i hele landet, i bilerne, på stranden og på arbejdspladsen. Frekvensen 1008 er ikke alene den bedste AM-frekvens i hele landet, men også en såkaldt fri frekvens, hvilket betyder at Radio 10 Gold vil kunne høres i hele Europa. Det har betydning, når man tager på ferie, så har man os med hele tiden".

Tom Mulder, programchef, Radio 10Gold: "Det skyldes vore trofaste lyttere, at vi er hvor vi er i dag. Kun ved deres opbakning har vi arbejdet hårdt for at få ekstra sendemuligheder. AM 1008 er en gigantisk sender, hvor man kan høre os dag og nat i Nederlandene og i alle nabolandene. Samtidig har den stærke frekvens også betydning for vort samarbejde med ANWB (trafikcentralen) og alarmcentralen, der vil kunne servicere lyttere på rejse udenfor landets grænser. Vi kan også byde velkommen tilbage til de mange lyttere, der hørte os i 90'erne på 675 kHz."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -