Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ukendte musikere i DRs ”Karrierekanon”
Mandag 14. januar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra hele landet har 12 lovende musikere vundet muligheden for at kick-starte deres karriere med det nye DR initiativ ”Karrierekanonen”, som er blevet sat i gang for at sætte ekstra fokus på den nye, danske rytmiske musik. Musikerne, som er valgt ud fra flere end 300 demo’er, får lov at indspille på professionelle vilkår og deres sange kommer i rotation på P3 eller P4.
Forhåndskravet til sangene var, at de skulle være på dansk, at de ikke måtte have være udgivet før, samt at de passede ind i stilen på henholdsvis P3 og P4. På den baggrund har et dommerpanel nu udvalgt 12 musikere, der i det kommende år vil få en gevaldig kick-start på karrieren.

Dommerpanelet, der udvalgte solister og bands til P3 bestod af Eik Frederiksen, Morten Pankoke, Jan Sneum, Anders Breinholt og Carsten Holm, og de valgte: Monopol (billedet), Sterling, Janne Mark, Anders Østerlund, Osman Slot og Ligusterlogik - næsten alle fra København.

Udvælgelsen af sangene til P4 foregik på en lidt anden måde. Udover P3 dommerpanelet deltog Poul Martin Bonde, Connie Jørgensen fra ROSA og Det er Dansk værterne Søren Rebbe og Kurt Baagø i udvælgelsen. Som en del af udvælgelsen blev der afholdt en lukket live koncert og nogle gav også koncert på Gyngen i Århus.

På den måde fandt man frem til følgende til P4: Klondyke, Ørenlyd, Popfilter, Thomas Heide, Eskild Dohn, og Martin Høybye, hvor de fleste kom fra Århus, men hvor også København, Skanderborg og Aalborg var repræsenterede.

De udvalgte talenter vil nu få professionel vejledning i sangskrivning og få mulighed for at indspille to sange i et professionelt studie og derefter få de to sange i rotation på enten P3 eller P4 en hel måned.

De første to af de i alt 24 sange kommer i rotation i januar. Resten vil løbende komme i rotation året ud.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -