Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Venstremand vil lave radio til Somalia
Mandag 10. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen mener, at Danmark skal oprette en radiostation - 'Radio Free Somalia' - der skal sende fra Kenya til Somalia. Forslaget afvises dog af både Dansk Folkeparti og Konservative.
Michael Aastrup Jensen foreslår, at Danmark skal forlade tidligere udenrigsminister Per Stig Møllers (kons.) dialog-spor med 'Det Arabiske Initiativ' i Mellemøsten, og i stedet aktivt gå ind og underminere diktaturstater - og eksportere demokrati og ytringsfrihed.

Det første initiativ skulle være oprettelse af en radiostation, 'Radio Free Somalia', som skal drives af det danske forsvar, og som iflg. Michael Aastrup skal være en "frihedens stemme", som "skal blæse fundamentalister i havet."

Michael Aastrup peger på, at somaliske radiostationer har fået forbud mod at spille musik - inklusive jingler, hvilket betyder, at diverse radioprogrammer i dag indledes med en dyrelyd, bølgeskvulp eller en skudsalve. Samtidig tvinges radioerne til at bringe fundamentalisternes historier, mens beretninger om islamisternes ugerninger, aldrig når æteren, hedder det fra Michael Aastrup.

Forbilledet for 'Radio Free Somalia' skal være 'Radio Free Europe' og denne stations udsendelser under den kolde krig.

Tanken er, at der skal benyttes sendefaciliteter i Somalias nabolande, såsom Kenya, og eventuelt kan radiokanalen også udsendes fra den danske flåde i Aden-bugten.

Programmerne skal iflg. Michael Aastrup indeholde masser af musik fra både den vestlige verden og Afrika, og så skal der være aktualitetsprogrammer om radikalisering, menneskerettigheder vs. religion, kvinders rettigheder og prævention samt ikke mindst antipirateri.

'Radio Free Asia' foreslås finansieret af udviklingsbistand og integrationsmidler.

Udspillet afvises blankt af regeringens støtteparti Dansk Folkeparti. Udenrigsordfører Søren Espersen kalder det spild af penge.

Udenrigsminister Lene Espersen (kons.) afviser ligeledes fuldstændigt forslaget, som hun kalder "på kanten af det naive," og tilføjer, at det "slet ikke giver mening."

End ikke Venstres forsvarsminister Gitte Lillelund Bech kan bakke op om forslaget. Hun afviser selv at kommentere det, men siger blot at udenrigsministeren taler på regeringens vegne i denne sag.

Forslaget kommer ifølge Michael Aastrup Jensen fra partiets folketingsgruppe, men forslaget er ikke blevet vendt med de berørte ministre. Michael Aastrup vil i den kommende uge snakke sagen igennem med Lene Espersen.


Foto: Udenrigsordfører for Venstre Michael Aastrup Jensen. (Fotograf: Bo Amstrup)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -