Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 er lunkne overfor DAB
Fredag 17. november 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ledelsen for TV 2 mener, at koncernens mange kommende radiokanaler har det bedst på FM og online på internettet, og er lunkne overfor DAB. Økonomi- direktør Anders Kronborg siger til MediaWatch, at TV 2 ikke er specielt interesseret i DAB - men tilføjer: "Det er ikke det samme som, at vi afviser, at der er muligheder på længere sigt, men her og nu ligger fokus på FM - eventuelt suppleret af netradio."
I første kvartal 2007 udbyder staten et antal radiokanaler i en landsdækkende DAB-multipleks. Radio 100FM og TV 2 Radio råder dog på forhånd hver over 256 kbps og har dermed mulighed for f.eks. at lave to radiokanaler, der hver sendes i 128 kbps. Det har Radio 100FM allerede meldt ud, at man vil gøre.

Den tilbageværende kapacitet vil kunne rumme op mod 5 radiokanaler, hvis der sendes i 128 kbps, vurderer MediaWatch.

Det vides ikke om TV 2 får mulighed for at byde på disse op mod 5 radiokanaler, da disse kanaler iflg. MediaWatch er tiltænkt private aktører.

Men TV 2 forventer at få lov til at byde. "Men om vi gør brug af retten afhænger af udbudsbetingelserne," siger Anders Kronborg.

Med til billedet høres også, at TV 2 er lunkne overfor DAB. Selv om DAB er udviklet netop for modtagelse i biler, så er det penetrationsproblemer i bilerne, som TV 2 anser for at være et stort problem.

Anders Kronborg mener, at netradio formentlig har et betydeligt større potentiale på lidt længere sigt. "Og det er derfor et fokusområde, der kommer før DAB," forventer Anders Kronborg.

TV 2 Radios direktør Jens Rohde har tidligere - da han var mediepolitisk ordfører for Venstre - erklæret DAB for død og forældet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -